Vormingsattest voor begeleiders

Vanaf 1 oktober 2017 gelden er nieuwe voorwaarden voor wie leerling-bestuurders wil begeleiden, de zogenaamde vrije begeleiders. Nieuw is dat wie nu vrije begeleider wil zijn, eerst een opleiding van 3 uur moet volgen, waarna er een begeleidersattest wordt uitgereikt dat 10 jaar geldig is. 

Het was de bedoeling om deze cursus enkel aan erkende rijscholen over te laten. KWB vond dit niet kunnen en heeft druk uitgeoefend op het beleid. We zijn er in geslaagd om de Vlaamse Regering te overtuigen om deze opleiding niet alleen door rijscholen te laten geven, maar ook KWB mag nu deze cursus inrichten. KWB Boxbergheide richt deze cursus op voor alle toekomstige vrije begeleiders op zondag 27 mei 2018, van 9u30 tot 12u30 in zaal ‘Onder de Toren’. Gedurende 3 uur krijgt de vrije begeleider uitleg over ‘het logboek – Rijbewijzer’, de leerdoelen van de rijopleiding en de vereiste vaardigheden van bestuurders, zijn rol als begeleider, de basisbeginselen van verkeersveilig anticiperend rijgedrag, de wegcode en praktische tips.

Wil je graag deelnemen aan deze cursus? Schrijf je dan hier in of ken je iemand die zijn/haar rijbewijs wil halen d.m.v. vrije begeleiding? Laat het hun zeker weten! Want iedereen is welkom. De cursus kost 20 euro per begeleider, de kandidaat-bestuurder die hij zal begeleiden, mag (gratis) aanwezig zijn bij deze vorming. Na deze opleiding krijgt men een erkend attest, dat 10 jaar geldig blijft. Tijdens die 10 jaar mag men dan meermaals als begeleider optreden, zonder dat men een nieuwe vorming moet volgen.

Indien deze cursus succes heeft, zullen er meerdere vormingsmomenten ingevoerd worden.

Voor eventueel verdere inlichtingen kan je terecht bij Raymond Daniëls op het nummer 089/35796.48.

Vormingsattest Begeleiders KWB