KWB Boxbergheide viert diamant

KWB, de knusse warme beweging uit Boxbergheide, nodigde voor haar zestigjarig bestaan leden en partners uit op een barbecue in haar nieuwe feesttentjes op een van de mooiste lenteavonden van het jaar. Met tachtig kwamen ze opdagen.

Oorspronkelijk was er in Genk-West maar één KWB, een Katholieke Werklieden Bond zoals dat toen heette, namelijk op de eerste cité van Winterslag. Eind vijftiger jaren kwam daar verandering in. In 1956 besloten de leden van ‘over het spoor’ zelf een KWB op te richten en zo ontstond KWB in de tweede cité van Winterslag. Een jaartje later was Boxbergheide aan de beurt. Ongeveer tien jaar nadat de eerste huizen van deze frisse nieuwe wijk op de mulle zandgrond gebouwd waren werd ook hier een KWB-afdeling opgericht.

Een goede reden dus voor voorzitter Raymond Daniëls en zijn vijfkoppig bestuur om een feestje op te zetten bij zestig jaar KWB (sinds 1977 omgedoopt tot Kristelijke Werknemersbeweging) Boxbergheide. Uit de toespraken onthouden we dat KWB-Boxbergheide – met 45 leden, één van de 700 in Vlaanderen – vooral mensen wil samenbrengen. Dat gebeurt sportief, via vergaderingen en kaartavonden, maar ook door jaarlijks een praalwagen te bouwen die meerijdt in de Genkse O-parade van 1 mei.
In de loop van de jaren lag KWB ook aan de basis van tal van plaatselijke initiatieven zoals de rijlessen, de Nieuwjaarsontmoeting die uitgroeide tot de huidige jaarlijkse gocartrace en zoveel andere. Toch blijft er een serieuze bekommernis voor de toekomst. Wat als het huidig bestuur, met een gemiddelde leeftijd van 62 jaar, het allemaal niet meer aankan.

Dat zijn voorlopig zorgen voor morgen. Vandaag viert men feest en wordt het knap werkend bestuur in de bloemen gezet door burgemeester en schepen. Dan is het tijd voor een heerlijke barbecue waar op deze mooie avond veel fijne herinneringen opgehaald worden. Momenteel is KWB-Boxbergheide nog altijd springlevend.

Bron: Gabriëls, Jef. (2017). KWB Boxbergheide viert diamant. Geraadpleegd op 4 juni 2017 via http://www.hbvl.be/cnt/dmf20170604_02911077/kwb-boxbergheide-viert-diamant