O-parade valt in het water

Wat begon als een mooie en stralende dag, eindigde in mineur. De O-parade was nog maar net vertrokken, toen de parade verrast werd door een hevige stortbui. Een pijnlijke en moeilijke beslissing moest genomen worden door het stadsbuur. De parade werd stilgelegd en vervolgens afgelast om de veiligheid van de bijna 2000 deelnemers, waaronder kinderen, te kunnen garanderen. Nog nooit eerder is dit gebeurd in de geschiedenis van de Genkse 1 mei-viering.

65ste editie valt in het water

De 65ste editie van de O-parade beloofde een topeditie te worden. Eerder op de ochtend hadden de jaarmarkt en de kermis al voor 50.000 bezoekers gezorgd in de stad. Speciaal voor deze editie was er ook een act voorzien met replica’s van giraffen, die tot 7 meter hoog reikten. Maar slechts een half uur na de start van de O-Parade gingen de hemelsluizen open en dit zorgde voor roet in het eten. Slechts een klein aantal van de veertig deelnemende groepen is kunnen vertrekken om vervolgens weer even snel terug te keren. Ook KWB Boxbergheide was dit jaar weer van de partij. Ze waren net vertrokken met hun praalwagen toen de hevige regenval begon. Niet alleen voor KWB Boxbergheide, maar ook voor de vele andere wagenbouwers, viel zo weken van werk en inspanningen op nog geen vijf minuten letterlijk in het water. Ondanks de afgelaste parade bleven enkele moedige groepen toch op eigen initiatief het parcours uitlopen.

Praalwagen KWB Boxbergheide

Voor de vele bewoners en toeristen dat op 1 mei speciaal naar het centrum van Genk waren afgezakt om de mooie praalwagens te bewonderen en die nu op hun honger zijn moeten blijven zitten, zijn hier toch enkele foto’s van hoe de praalwagen van KWB Boxbergheide er die dag uit had moeten zien: